Šiandien laikiau paskutinį egzaminą - matematiką. Tikiuosi, kad bus teigiamas, nes šiaip tai visai nematematiška mano siela. :)
Gera žinia: jau penktadienį prasideda pasaulio futbolo čempionatas! Laukiu nesulaukiu. Kaip visuomet palaikysiu Vokietiją, ji pirmąsias rungtynes sužais sekmadienį 21 valandą. Tikiuosi iškovosim pergalę. :)
Po egzamino nusprendžiau save palepinti skaniais pietumis. Picos pado tešlą už mane išminkė ir iškildino duonkepė, tuo tarpu aš apsitvarkiau namus ir nubėgau į parduotuvę nusipirkti kitų reikalingų produktų. Bet esu kelis kartus dariusi padą pati, taip kad ir neturint stebuklingosios duonkepės čia nėra jokios problemos. :)
3 asmenims pavalgyti
Reikės:
Padui:
1 puodelis šilto vandens
1 valg. š. ištirpinto sviesto
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. druskos
2¾ puodelio miltų
1 arb. š. sausų mielių
1 valg. š. aliejaus
Įdarui:
120 g. fetos sūrio
5 pomidorų
½ raudonojo svogūno
140 g. pomidorų pastos
20 vnt. alyvuogių
3 saujos šviežių bazilikų lapelių
Gaminimo eiga:
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi.
Į miltus sumaišyti druską, sviestą ir ištirpintas mieles su vandeniu.
Tešlą paminkyti 3-5 minutes, aptepti aliejumi, uždengti ir pastatyti šiltai 40 minučių, arba kol tešla padvigubės.
Tešlą padalinti į tris dalis ir iš kiekvienos iškočioti apvalų picos pagrindą.
Paplotčius dėti ant miltais pabarstytų skardų ir užlenkti kraštus į vidų.
Kepti 200º C orkaitėje 10 min.
Kol kepa pasiruošti įdarą: pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, šiek tiek palaikius išimti, lengvai nulupti odeleles ir supjaustyti griežinėliais. Svogūną supjaustyti griežinėliais. Alyvuoges perpjauti per pusę. Fetą supjaustyti kubeliais.
Išėmus pagrindus truputį atvėsinti ir aptepti pomidorų pasta.
Ant viršaus dėti pomidorus, svogūną ir fetos sūrį.
Vėl pašauti į orkaitę 5-10 minučių.
Išėmus apibarstyti bazilikais.
Skanaus!
eina sau, kaip nuostabiai atrodo, tikrų tikriausias tobulumas! :)
AtsakytiPanaikintibt taip suprantu, čia dar nekepta, ane? nes iškepusi turbut ne taip spalvingai atrode, bet už tai skonis turėjo būt tobulas. tik as nedėčiau alyvuogių ir pomidorų pastos bei sūrių "užvaryčiau" daugiau :D
labai ačiū!;)
AtsakytiPanaikintičia dar nekepta (tik pagrindas), nesinorėjo atšalusios picos valgyt. o tai vis nukenčia maisto skonis dėl fotosesijų:D
žinoma, galima įvairiai varijuoti. aš gal irgi daugiau dėčiau sūrio dabar. o jei dar pomidoras ne maximinis tai išvis būtų:)
Oj ir be duonkepės tikrai jokio didelio vargo :) Labi skanu buvo, net mano brangusis valgė ir pirmąkart nebrokijo, kad nėra mėsos :)
AtsakytiPanaikintiAk, kaip malonu tokius komentarus skaityti;))
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi. Aš irgi kažkaip mėsos nepasigedau šioj picoj. Tiesą sakant, net ne iškart susivokiau, kad ji vegetariška:D