2010-06-03

Avižinių dribsnių duona

Koks oras pastorosiomis dienomis! Karšta, karšta nėr kur dėtis. Vakar prie Žaliųjų ežerų pusę dienos prasėdėjau su drauge, bet maudymosi sezono neatidariau, nes nebuvau tam pasiruošus. O šiandien jau nutariau eiti pliuškentis. Tik kažkoks dangus įtartinas kybo virš galvos... Tikiuosi, jis kojos nepakiš. Nes šiandien pagalvojau, kad jau nebeprisimenu kada mauždiausi paskutinį kartą gamtoje. Vis į UK išvykstu vasarą, o ten nėr ežerų, jūros pakrantės neprižiūrėtos. Tai labai noriu šiandien pataisyt šitą suprastėjusį reikalą. :)
O tiek vakar, tiek šiandien į iškylą pasiimu šios duonos (nors duonkepės receptų knygutėje, ji įvardinta kaip pyragas) perteptos uogiene. Labai skanu ir transportuojasi lengvai. Ji tokia minkštutė ir skanutė, lengvai pjaustosi. Tikrai puiki duona!

nedidukui kepaliukui
Reikės:


1 puodelis pieno
2 kiaušiniai
½ valg. š. saulėgražų aliejaus
2 valg. š. auksaspalvio sirupo (yra pirkti „Dansukker“, tačiau aš tiesiog puode 2 valg. š. vandens ištirpinau 2 valg. š. cukraus ir paviriau kelias min.)
1 puodelis avižinių dribsnių
¼ puodelio cukraus
1 arb. š. druskos
2 puodeliai miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos


Gaminimo eiga:

Visus ingredientus sudėti į duonkepę ir nustatyti funkciją "Cake" arba kažkas panašaus, kad nebūtų kildinimo , o tik maišymas ir kepimas.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą