2010-03-22

Varškės pyragas

Mane tiesiog užgriuvo įvairių darbų, planų ir pramogų lavina. Ir kol visko nesudėsiu į vietas ir neįsitikinsiu, kad man liks ir pora arbatos pertraukėlių tol nenurimsiu.
O kolkas sugebu rasti laiko net ir nerealiajam varškės pyragui. Šį išraiškingą ponulį galima pristatyti kaip vieną iš didžiausių favoritų mano virtuvėje. Receptas sumedžiotas superinių mamų tinklapyje ir yra palaimintas visų kas ragavo šį kūrinį.
Geriausia draugė net kaip gimtadienio dovaną užsisakė varškės pyragą.:D

Reikės:

Ttešlai:
250 g miltų
100 g cukraus
žiupsnelis druskos
125 g šalto sviesto

Įdarui:
500 g varškės
1 valg. š krakmolo
100 g cukraus
3 kiaušiniai
200 ml grietinėlės


Gaminimo eiga:

Miltus suminkyti su cukrumi, druska, sviestu ir 2 – 4 v. š. ledinio vandens. Padėti į šaldytuvą 1 val.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
Varškę išplakti su grietinėle, krakmolu, cukrumi ir tryniais. Baltymus atskirai išplakti iki standumo. Į varškės masę atsargiai įmaišyti baltymus.
26 cm skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti riebalais. Tešlą iškočioti ir iškloti formos dugną bei sieneles. Ant tešlos supilti varškės masę, išlyginti paviršių.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje ant apatinės lentynos 1 val. ir 15 min.


3 komentarai:

  1. Šaunuolė, kad randi laiko dar ir pyragams kepti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo puikiai! O, tiesą sakant, aš irgi gerai pamąstyčiau pasirinkdama gabalą torto ar gabalą varškės pyrago :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už gražius komentarus;)

    AtsakytiPanaikinti