2010-03-14

Blyneliai

Paskutiniai ilgojo savaitgalio pusryčiai ir įžanga į ilgąją darbo savaitę... Mane išmuša iš ritmo tokie dalykai. Jau geriau įprastos 5 darbo ir 2 išeiginės dienos. O dabar 6 dienos iš eilės mokykloje:(... Na bet kaip nors ištversiu. Svarbiausia yra nusiteikimas.
Tiesiog man labai liūdna ir apmaudu, nes aš taip puikiai leidau šį savaitgalį. O dabar jau viskas baigėsi. Ir aš taip visą savo gyvenimą 'gedžiu' to kas praėjo...
Na, bet iš kitos pusės: kiek gražaus dar manęs laukia...
O šiandien vėl pusryčiams - blynai. Ir nieko čia keisto, nes blynų variacijų - nesuskaičiuojama gausybė. O man norisi viską išbandyti. Šie blyneliai yra puikūs tuo, kad jų recepto proporcijos labai lengvai įsimenamos, nereikia naudoti virtuvinių svarstyklių ir jokių riebalų! Aš juos vadinu amerikietiškais blyneliais, nes dažniausiai būtent tokius tenka matyti ant amerikiečių pusryčių stalo filmuose.:)

Reikės:


1 stiklinė miltų
1 valg. š. cukraus
1 arn. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
žiupsnelis druskos
1 stiklinė pieno
1 kiaušinis
2 valg. š. išlydyto sviesto


Gaminimo eiga:


Persijotus miltus sumaišome su visais kitais sausais ingredientais.
Įpilame pieną ir gerai išmaišome.
Įdedame paplaktą kiaušinį ir supilame sviestą.
Gerai viską išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
Ant įkaitintos keptuvės dideliu šaukštu pilame tešlą.
Kai kepamo blynelio viršus pradeda 'korėtis' apverčiame.
Valgome su kuo tik norime. Aš pasirinkau tradicinį variantą: skystas medus su sviestu.


Skanaus!

3 komentarai:

  1. Puikiai :) Kaip tau pavyksta tokia graži jų forma vienoda bei toks puikus viršus? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. komplimentas:}}
    labai paprastai: nesvylanti keptuvė + teisingo tirštumo tešla ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gaminau siandien - super blynai! :)

    AtsakytiPanaikinti