2011-10-08

Pasta su krevetėmis, žirneliais ir citrina

Paskutinis įrašas buvo pavasarį... Tas laikas taip greitai ir taip nuostabiai prabėgo. Buvo tobulas pavasaris ir dar tobulesnė vasara. Pakeliavau, pailsėjau. Dabar vėl mokykla ir šiokia tokia rutina. Tačiau pagaliau sugrįžo įkvėpimas pasisukinėti virtuvėje. Kai rudeniškas oras veja į namus, norisi sušilti kažką kepant, verdant. Ir taip miela, ir taip gera ir jauku pasidaro...

O šiandienos pietums sotus ir šildantis maistas. :)

5 žmonėms pavalgyti
Reikės:

350 g. spiralinių makaronų
1 citrinos sulčių
2 skiltelių smulkiai supjaustyto šesnako
druskos
300 g. krevečių savo sultyse
6 valg. š. aliejaus
skardinė žirnelių
keli žiupsneliai pipirų


Gaminimo eiga:

Makaronus išverdame sūdytame vandenyje ir nukošiame.
Į puodą supilame aliejų, sudedame makaronus, supilame citrinų sultis, sudedame krevetes (be skysčio, žirnelius (be skysčio) ir česnaką.
Pakaitiname apie dvi minutes nuolat maišant.
Patiekti pabarsčius maltais pipirais.


Skanaus!

2011-04-25

Sirupas kavai

Ar jau nusišypsojote pavasariui? Aš jam šypsausi ligi ausų jau kelinta diena. Kas gali būti geresnio už atgimstančią gamtą, už ilgėjančias dienas, už paukščių čiulbesį parke... Kai galiu atsisėsti balkone ir vėl rašyti blogą gerdama kavą su ką tik pasigamintu sirupu. Pažvelgusi į gatvę matau žmones važiuojančius motociklais. Jų plaukai plaikstosi šiltame vėjyje. Jie laimingi. Aš laiminga. O ar įmanoma liūdėti tokiomis dienomis? Iš lėto gurkšnoju kavutę ir mąstau, kad norėčiau taip gyventi amžinai. Amžinas gyvenimas, amžinam pavasary...
O tas sirupas kavoje yra puikus dalykas! Jį taip pat galima naudoti kaip užpilą ant ledų ar blynų. Lengva pagaminti, nereikia terliotis. Rekomenduoju visiems smaližiams;} receptą radau www.grouprecipes.com

P.S. Nepalaikykite manęs "Starbucks'o" snobe. Visada buvau ir liksiu mažų ir mielų kavinukių gerbėja. O į poną "Starbucks" užsuku nusipirkti pagirtinai geros kokybės gertuvių. :))

litrui sirupo
Reikės:


2½ puodeliai vandens
2 puodeliai balto cukraus
¾ puodelio rudojo cukraus
4 valg. š. vanilės ekstrakto (tik ne to kur mažuose buteliukuose - jo reiks mažiau)


Gaminimo eiga:

Cukrų puode sumaišome su vandeniu ir užkaičiame.
Maišome kol cukrus ištirps ir vanduo užvirs.
Verdame apie 10 min., kol vanduo pasidarys sirupo tirštumo.
Kai atvės supilame vanilės ekstraktą.


Skanaus!

2011-01-29

Vanilinė Caffe Latte

Sveiki, mano mieli skaitytojai! Pagaliau keliuosi iš žiemos miego... Kaip meškutė išlendu iš guolio, prasikrapštau apsiblaususias akis, nusižiovauju ir, žinoma, iškart lekiu valgyti! O pavalgiusi galiu pasimėgauti kitokia kava nei kasdien. Kasdien geriama kava yra puiki, bet kartais (būtent - tik kartais) norisi kažko kito.
Kreipiuosi į jus, gerbiami KOFEMANAI: kokią kavą geriate kasdien? Kokiu paros metu? Gal kokių tradicijų laikotės? Man viskas įdomu. Kava man yra tam tikra dienos pradžios ceremonijos dalis. Aš ryte slėginiu aparatu pasigaminu daug juodos kavos, supilu ją į savo nešiojamą puodelį, įsidedu cukraus, daug pieno su puta ir nešuosi į mokyklą. Nes nenoriu skubėti. Noriu mėgautis. Ir man visai nesvarbu, kad žmonės kalba apie tai, jog priklausomybė nuo kavos yra blogai. Galėčiau jos atsisakyti, pakeisti arbata. Tačiau nematau prasmės. Kam atimti iš savęs malonumus? Juk po vieno, savo mylimiausio "Ratatouille" puodelio šio gėrimo, aš pasijuntu laimingiausiu žmogumi pasaulyje... TEGYVUOJA KAVA! TEGYVUOJA PAGUNDOS!
Šis kavos gėrimas labai primena karštą šokoladą. Receptą radau knygoje "Cooking with jus four ingredients". Jis saldus ir greitai pagaminamas. Jei nemėgstate labai saldžiai patarčiau dėti mažiau vanilinio cukraus ir/ar šokolado.

1 asmeniui, kuris nori daug kavos gėrimo arba 2, kurie nori tik pagurkšnoti
Reikės:


350 ml. pieno
125 ml. stiprios juodos kavos
3 valg. š. vanilinio cukraus
50 g. juodo šokolado


Gaminimo eiga:


Pieną užvirinti puode.
Kai užvirs ⅓ pieno nupilti į kitą puodą.
Į tą ⅓ supilti kavą.
Didesniąją dalį pieno vėl užvirinti, supilti vanilinį cukrų ir nukėlus nuo ugnies sudėti šokoladą.
Išmaišyti iki tolygios masės, jei šokoladas netirpsta galima dar pakaitinti.
Supilti kavos ir pieno mišinį į šokoladinį mišinį ir gerai išmaišyti.


Skanaus!

2010-11-15

Kavos želė su plakta grietinėle

Ar jums būna taip, kad iš džiaugsmo norisi verkti? Šiltas oras, giedrą dangų raižantys lėktuvų dūmų stulpai, jaukus atokvėpis su gomurį pamaloninančiu desertu... Gyvenimas... GYVENIMAS!!! Vienuma, tylą persmelkiantis šuns atodūsis... Ar ilgai tai tęsis? Taip noriu gyventi ir džiaugtis kiekviena tokia akimirka. Išnaudoti visas galimybes, pasiimti iš pasaulio tiek daug ir išdalinti visą širdį kitiems. Padėkoti tiems, kurie visada mane supranta ir atlaidžiai nusišypsoti tiems, kurie taip niekad ir nesupras. Mylėkime tokias akimirka. Branginkime kiekvieną sekundę, kad būtų ką prisiminti, kai viskas neatrodys taip šviesu. Ačiū visiems, kas mane supranta.

O dabar apie tai, ką pasigaminau šiandienos popietei. Tai - lengvai pagaminamas, nebrangus ir labai skanus desertas, kuris gali atstoti kavos puodelį. Pasidarai iš vakaro, o grįžus namo tik įsidedi į stiklinę, užsipurški grietinėlės ir mėgaujiesi!
Receptas kiek mano patobulintas iš allrecipes.com

4 porcijoms
Reikės:


10 g. želatinos
3 valg. š. karšto vandens
3 valg. š. cukraus
500 ml. paruoštos karštos juodos kavos
50 ml. pieno
purškiamos grietinėlės (arba plaktos)
cinamono


Gaminimo eiga:

Želatiną užpilti karštu vandeniu ir išmaišyti.
Į želatiną supilti kavą, cukrų ir užkaisti ant ugnies nuolat maišant.
Kai užvirs išjungti ugnį ir supilti pieną.
Palikti atvėsti ir supilstyti į stiklines arba į vieną indą.
Atvėsusią želė padėti į šaldytuvą nakčiai, arba 6-8 valandom.
Jei užšaldėte viename inde, supjaustyti kubeliais ir sudėti į stiklines.
Patiekti ant viršaus užpurškus (arba uždėjus) grietinėlės ir pabarsčius cinamonu.


Skanaus!

2010-10-30

Mielinės bandelės su aguonų įdaru

Su nepaprastu jauduliu barbenu kompiuterio klavišus. "Aš sugrįžtu!" - sakinys, kurį dažnai tariu su džiugesio gaidele... Taip pat ir dabar. Kodėl tiek laiko nerodžiau gyvybės ženklų savo blog'e? Tiesiog jutau, kad entuziazmas rašyti išgaravo. Tačiau pamatyti komentarą "Kur dingai?" buvo kažkas nepaprasto. Šis komentaras įkvėpė vėl kurti, sugrąžino norą rašyti, gaminti, fotografuoti. Tikiuosi, kad tai netrumapalaikis pakylėjimas. :)

Sugrįžti noriu nešina didele lėkšte šiltų bandelių ir ąsočiu pieno rankose. Bandelės... Jų pilna kiekvienoje parduotuvėje, bet tik tos, kurias suminko, išlipdo artimo žmogaus rankos priverčia tave užsimerkti asikandus... Šiandien kepamų bandelių aromatas užpildė mano namus ir privertė širdį suspurdėti, nes gyvenimas - nuostabus, kai tavo ranka siekia šiltos bandelės su aguonomis...
Tešlos receptą pasiskolinau (ir pakoregavau) iš žurnalo "Virtuvės paslaptys", o įdarą dariau kaip ir aguonų vyniotinio.

pagaminti apie 16 bandelių
Reikės:


Tešlai:
75 g. sviesto
300 ml. šilto pieno
½ pakelio sausų mielių
1 l. miltų
75 g. cukraus
1 kiaušinio
2 valg. š. aguonų

Aguonų masei:
150 g. aguonų
60 g. sviesto
1 kiaušinio
⅓ stiklinės cukraus

Gaminimo eiga:

Tešla:
Į ištirpintą sviestą supilti pieną ir įmaišyti mieles.
Miltus sumaišyti su cukrumi, aguonomis ir supilti į mielių mišinį.
Užminkyti tešlą (jei labai limpa prie rankų, įberti papildomai miltų)
Tešlą uždengti ir palaikyti 40 min. šiltai, kol padvigubės.

Aguonų masė:
Aguonas užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti bent pusvalandžiui (idealiausia būtų per naktį), kad išbrinktų.
Nukošti per sietelį ir tris kartus permalti mėsmale.
Kiaušinius trinti su cukrumi, kol masė pasidarys puri.
Sviestą ištirpinti prikaistuvyje, sudėti maltas aguonas, išmaišyti ir truputį pakaitinus nukelti nuo ugnies.
Kai masė atvės, sudėti ištrintą kiaušinį su cukrumi.

Padvigubėjusią tešlą padalijame į 12 - 16 dalių.
Kiekvieną iš jų iškočiojame, bet per daug nespaudžiant, ant jo dedame daugmaž pusę šaukšto aguonų masės.
Užlenkti bandelės kraštus ir suformuoti apvalainą bandelę.
Bandeles dėti į kepimo popieriumi ištiestą ir miltais pabarstytą skardą.
Palikti šiltai apie 30 minučių.
Kepti apie 10 - 15 min. 225° C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

2010-07-07

Vištienos krūtinėlės su garstyčiomis ir medumi

Praeitame įraše papasakojau apie keliavimą nameliais ant ratų, o dabar pasigirsiu kur tiksliai keliavome. Taigi savo kelionę pradėjome Italijoje. Aplankėme nuostabiąją Veneciją (šiais metais aš joje buvau jau antrą kartą, bet norėčiau ir dar kelis pabūvoti:). Taip pat aplankėme jaukų ir mielą Mocarto gimtąjį miestą Zalcburgą. Šiuo miestu galima žavėtis iš nuostabios pilies stovinčios ant kalno. Vėliau smalsumas mus nuvedė iki nykštuko Lichtenšteino ir jo sostinės Vaduz. Va čia tai nieko įspūdingo nepamatėme, bet vistiek buvo verta suvokti valstybės smulkumą. Toliau keliavome į grožiu ir ramybe alsuojančią Šveicariją. Aplankėme du puikius jos miestus: Ciurichą ir Ženevą. Su dideliu smalsumu keliavome į turtuolių miestą Monaką, kuriame yra vienintelė pasaulyje f-1 trąsa įrengta mieste. Monakas tikrai įdomus ir vertas dėmesio.
Kelionę pabaigėme ten pat kur pradėjome. Palikę savo namelius ant ratų, kurie buvo savaitei tapę mūsų namais prisižadėjome sugrįžti ir kitais metais. Juoba, kad įmonė iš kurios juos nuomavomės prižadėjo padaryti nuolaidą.
Tai buvo viena iš geriausių mano kelionių, per kurią pamačiau labai daug dar nematyto. Tikiuosi, kad po metų mes ją dar pratęsime. :)

Ačiū už išklausymą, o dabar apie tai ką neseniai pagaminau ir kuo likau labai patenkinta. Tai labai paprastai paruošiamos vištienos krūtinėlės. Jų nereikia marinuoti todėl galite nesirūpinti iš vakaro. Gamindama rėmiausi Beata iš beatosvirtuve.lt

Reikės:

4 vištienos krūtinėlių
2 valg. š. prancūziškų garstyčių
2 valg. š. medaus
aliejaus
pora žiupsnių džiovinto čiobrelio
žiupsnis druskos
žiupsnis pipirų


Gaminimo eiga:

Į keptuvę įpilti aliejaus ir užkaisti.
Vištienos krūtinėles pasūdyti ir apskrudinti keptuvėje.
Karščiui atsparų indą ištepti eliejumi ir į jį įdėti vištieną.
Į keptuvę pilame šaukštą aliejaus.
Kai aliejus įkaista dedame medų, garstyčias, pipirus ir maišome ant mažos ugnies, kol išsilydys.
Gautu mišiniu aptepame vištienos krūtinėles.
Ant viršaus pabarstome čiobrelių.
Indą apdengiame folija.
Kepti 190 °C orkaitėje apie pusę valandos.
Kai vištiena iškepa išimame ją iš orkaitės ir nupilame skystį į keptuvę.
Kaitiname kol padažas sutirštės ir patiekiame krūtinėles apipiltas šiuo padažu.

Skanaus!

2010-07-05

Rukolos ir vištienos salotos

Tiesiog negaliu patikėti, kad vėl kažką rašau blog`e.:) Buvau dingusi beveik mėnesį. Ne, ne šiaip tinginiavau, o keliavau. Ir pamačiau tiek, kad įspūdžiai neišblėso ir kokią savaitę grįžus. Be visa ko ir pailsėti reikėjo, nes kelionės, kad ir kokios nuostabios ir įdomios bebūtų, visada išvargina.
Pasirinkome puikų ir dar iki šio karto neišbandytą keliavimo būdą: namelius ant ratų. Dažnai matydavau važiuojančius namukus, bet niekad nesusimąsčiau, kad ir pati kažkada visą savaitę praleisiu tokiame. Ir kaip bebūtų keista, bet ši transporto priemonė yra toookia nereali, kad apsakyti žodžių trūksta. :) Tikrai rekomenduoju išbandyti! Važiuojant galima betkada nueiti ir atsigulti patogioje lovoje, o vietą nakvynei išsirinkti pagal skonį (žinoma ne visur camp`ams leistina stovėti). O kokiose vietose teko nakvoti... Širdis apsąla prisiminus. Atsibundu ryte, žvilgt pro langelį ir pamatai, kad visą naktį išmiegojai slėny, apsuptame snieguotų viršukalnių. O kartą teko užmigti ir atsikelti girdint jūros ošimą.... Kadangi važiavome dvi šeimos, tai ir džiaugsmas keliauti buvo dvigubas.
Kas apie patogumus, tai yra viskas: dušas (karštas ir šaltas vanduo), WC, vonia, šaldytuvas, viryklė, lovos, stalas, spintelės...:))) Milžiniškas privalumas yra tai, kad esi nepriklausomas nuo viešbučio, ar kažkokio maršruto. Gali planuoti laiką ir keliavimo kryptį.
Ką pamačiau parašysiu kitame įraše, o šiame tiesiog bandžiau sužavėti šiuo keliavimo būdu.;)

Na o kaip pirmam įrašui po tokios pertraukos nepersidirbau ir pristatau labai labai paprastas ir skanias salotas.:)

Reikės:

100 g. rukolos salotų
1 arb. š. prancūziškų garstyčių
2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus
gabalėlis keptos, šaltos vištienos (krūtinėlė geriausia)
2 pomidorai
žiupsnelis pipirų
žiupsnelis druskos


Gaminimo eiga:

Visus ingredientus sudedame į dubenį ir gerai sumaišome, kad pasiskirstytų tolygiai.
Skanaus!