2010-07-07

Vištienos krūtinėlės su garstyčiomis ir medumi

Praeitame įraše papasakojau apie keliavimą nameliais ant ratų, o dabar pasigirsiu kur tiksliai keliavome. Taigi savo kelionę pradėjome Italijoje. Aplankėme nuostabiąją Veneciją (šiais metais aš joje buvau jau antrą kartą, bet norėčiau ir dar kelis pabūvoti:). Taip pat aplankėme jaukų ir mielą Mocarto gimtąjį miestą Zalcburgą. Šiuo miestu galima žavėtis iš nuostabios pilies stovinčios ant kalno. Vėliau smalsumas mus nuvedė iki nykštuko Lichtenšteino ir jo sostinės Vaduz. Va čia tai nieko įspūdingo nepamatėme, bet vistiek buvo verta suvokti valstybės smulkumą. Toliau keliavome į grožiu ir ramybe alsuojančią Šveicariją. Aplankėme du puikius jos miestus: Ciurichą ir Ženevą. Su dideliu smalsumu keliavome į turtuolių miestą Monaką, kuriame yra vienintelė pasaulyje f-1 trąsa įrengta mieste. Monakas tikrai įdomus ir vertas dėmesio.
Kelionę pabaigėme ten pat kur pradėjome. Palikę savo namelius ant ratų, kurie buvo savaitei tapę mūsų namais prisižadėjome sugrįžti ir kitais metais. Juoba, kad įmonė iš kurios juos nuomavomės prižadėjo padaryti nuolaidą.
Tai buvo viena iš geriausių mano kelionių, per kurią pamačiau labai daug dar nematyto. Tikiuosi, kad po metų mes ją dar pratęsime. :)

Ačiū už išklausymą, o dabar apie tai ką neseniai pagaminau ir kuo likau labai patenkinta. Tai labai paprastai paruošiamos vištienos krūtinėlės. Jų nereikia marinuoti todėl galite nesirūpinti iš vakaro. Gamindama rėmiausi Beata iš beatosvirtuve.lt

Reikės:

4 vištienos krūtinėlių
2 valg. š. prancūziškų garstyčių
2 valg. š. medaus
aliejaus
pora žiupsnių džiovinto čiobrelio
žiupsnis druskos
žiupsnis pipirų


Gaminimo eiga:

Į keptuvę įpilti aliejaus ir užkaisti.
Vištienos krūtinėles pasūdyti ir apskrudinti keptuvėje.
Karščiui atsparų indą ištepti eliejumi ir į jį įdėti vištieną.
Į keptuvę pilame šaukštą aliejaus.
Kai aliejus įkaista dedame medų, garstyčias, pipirus ir maišome ant mažos ugnies, kol išsilydys.
Gautu mišiniu aptepame vištienos krūtinėles.
Ant viršaus pabarstome čiobrelių.
Indą apdengiame folija.
Kepti 190 °C orkaitėje apie pusę valandos.
Kai vištiena iškepa išimame ją iš orkaitės ir nupilame skystį į keptuvę.
Kaitiname kol padažas sutirštės ir patiekiame krūtinėles apipiltas šiuo padažu.

Skanaus!

4 komentarai:

  1. Super skanu ir paprasta. Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. kur dingai? :/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū;)

    Buvau šiek tiek praradusi entuziazmą gaminti, bet man rodos jis sugrįžta...;)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ziauriai skanu! Idealu su Cezario salotom!

    AtsakytiPanaikinti