2011-10-09

Popovers

Ech, tie sekmadieniai... Kartais paimi ir pašventi juos visiškai tinginystei. Tokiai maloniai ir širdį atgaivinančiai tinginystei. Išsikepti kažką skanaus, susisupti į pledą, užsileisti mylimą serialą ir gerti kavą. Va čia tai pusryčių tobulumas! Va čia tai meilė sekmadieniui!
Šiandien pamaloninau save labai paprastomis ir skaniomis bandelėmis-duona. Popovers galima valgyti šiltas, šaltas, su saldžiu ar nesaldžiu įdaru, o galima ir vienas ar prie sriubos. Žodžiu, labai plataus panaudojimo kepinys. O jau kaip lengva išsikepti! Receptas iš allrecipes.com

5 popovers
Reikės:


kelių šliūksnių alyvuogių aliejaus arba gabalėlio sviesto
kelių žiupsnių miltų
2 kiaušinių
1 puodelio miltų
1 puodelio pieno
½ arb. š. druskos


Gaminimo eiga:

Įkaitiname orkaitę iki 230°C temp.
5 indelius ištepame plonu aliejaus sluoksniu ar patepame sviestu ir apibarstome miltais.
Lengvai išplakame kiaušinius.
Į kiaušinių plakinį suberiame miltus, druską ir supilame pieną.
Viską gerai išmaišome lengvais judesiais.
Pilame tešlą į indelius iki pusės.
Kepame 20 min. 230°C temperatūroje, tada sumažiname temperatūrą iki 175°C ir kepame dar 20 minučių.
Išėmę iš orkaitės atvėsiname ir išimame iš indelių.


Skanaus!

5 komentarai:

  1. Nu va kaip gerai, paprasta ir neabejoju, jog skanu, ypač perlaužus ir sviesto užtepus varškę pertrintą su česnakais ir rukola ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikrai taip! kiekvienas gali derinti įdarą pagal save. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip jos taip be jokių kėlimo miltelių išsipučia?:)kažkaip neįtikėtina:)Rūpi išbandyti!

    AtsakytiPanaikinti
  4. kiaušinio pagalba ;)
    būtinai. tikiuosi patiks ;}

    AtsakytiPanaikinti
  5. Norime bendradarbiauti su jūsų blogu. Ar galite parašyti mums el.paštu į biuras@klientupaieska.lt arba paskambinti telefonu 8 670 243 14 ir aptartume tai plačiau, nes nerandame jūsų kontaktų. Ačiū, iki malonaus Justinas Ilisevičius.

    AtsakytiPanaikinti