2009-10-26

Naminis jogurtas su imbieru ir citrina

Visada svajojau sudalyvauti 52 savaitėse ir pagaliau susiruošiau. Labai ilgai galvojau ką gi čia tokio "antigripinio" pagaminus. Mąsčiau apie kažką tokio su česnakais, medumi ir spanguolėmis, bet taip norėjosi ko nors saldaus ir malonaus gomuriui, o ne verčiančio susiraukti ir sunkiai nuryti...

Kodėl aš manau, kad mano gaminys antigripinis?:

Citrina laikoma geriausiu vitamino C tiekėju, tačiau citrina gali kur kas daugiau. Jos žievelėje, be eterinių aliejų, glūdi ir daugybė gydomųjų medžiagų, padedančių apsisaugoti nuo įvairių ligų, suteikiančių žvalumo kūnui ir sielai, stiprinančių imunitetą.
Imbiero šaknyse yra medžiagų, kurios pasižymi antioksidantinėmis savybėmis, naikina žalinguosius mikrobus, stiprina imuninę sistemą, gydo uždegimus, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, atpalaiduoja spazmus, malšina galvos svaigimą ir pilvo skausmus, sumažina pilvo pūtimą, stabdo pykinimą.
Tyrimai parodė, jog kasdien valgant jogurtus su gyvosiomis kultūromis, organizme daugėja “gerųjų” bakterijų, stiprinančių organizmo imunitetą ir gerinančių visų jo sistemų veiklą. Be to, jogurtas bene didžiausias baltymų, kalcio, kalio ir magnio šaltinis.
Medus stiprina imuninę sistemą ir veiksmingai padeda organizmui kovoti su infekcija.

Reikia:

Jogurtui:
1 l. pieno
0,5 indelio natūralaus jogurto

Priedai:
20 g. smulkiai sutarkuotos imbiero šaknies
1 didelės citrinos
2 valg. š. skysto medaus


Gaminimo eiga:

Pieną užvirinti ir pavirti keletą minučių.
Atvėsinti iki tokios temperatūros, kad būtų galima įkišus išlaikyti pirštą.
Įdėti jogurtą ir išmaišyti.
Palikti 8 valandoms arba per naktį.

Į paruoštą jogurtą sudėti sutarkuotą visos citrinos žievelę ir išspausti visos citrinos sultis.
Sudėti sutarkuotą imbiero šaknį, medų ir viską gerai suplakti.


Nuostabus jogurtas! Tiesiog ne vaistas, o skanėstas...

Skanaus!


4 komentarai:

  1. Wau, kokį smagų blogą aptikau! Kaip supratau, kol kas dar tik pradžia, bet jau toks obuolinis :) Puikiai, sėkmės ;)

    O naminis jogurtas tai gėėėris... Ir labai tinka imbieras su citrina :) Norėjau paklaust, gaminai iš naminio pieno, ar parduotuvinio? Aš irgi jau kelis mėnesius (net!) planuoju gaminti naminį jogurtą, bet vis neapsisprendžiu, kuris pienas geriau...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū ;) Dar tikrai pati pradžia, kol kas labai laiko nėra...
    Gaminau iš parduotuvinio, nes neturėjau galimybės naminio nusipirkt. Su naminiu kiek žinau skanesnis gaunasi. :) Bet man ir taip labai gardu:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O imbierą ir citrinų sultis galima sudėti prieš dedant jogurto masę į šaldytuvą? XD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dėti reiktų į jau gatavą jogurtą, o paskui jis gali pastovėti dieną kitą šaldytuve. :) Bet aplamai tai jis geriausias kuo šviežesnis. ;)

    AtsakytiPanaikinti