2009-10-19

Žemės riešutų kremas

Lietuviai nėra dideli riešutinio kremo mėgėjai. Gal ir gerai, nes turbūt ši kalorijų bomba taip pat prisideda prie Amerikos gyventojų antsvorio. Retas amerikietis įsivaizduoja pusryčių stalą be skrebučio su šiuo kremu. O kadangi aš taip pat šio skanėsto gerbėja, tai pamaniau, kodėl ir man neprisiminus senų laikų, kai per dieną suvalgiau beveik visą stiklainiuką kremo...
Kadangi krizė pakėlė produktų kainas, o namie pagamintas produktas visada sveikesnis, tai sunardžiau šio gaminio receptą interneto platybėse ir mano nuostabai rezultatas pranoko lūkesčius...
Žinau, kad kai kurie žmonės negali net žiūrėt į šio kremo pusę. Sako, kad arba tu mėgsti šį kremą arba ne. Aš manau, kad skonį galima ir išsiugdyti... ;) Man šie paprasti, sotūs ir labai skanūs pusryčiai buvo geros dienos pradžia.
Žodžiu receptas, toks paprastas, kad turint gerą blender'į tiesiog negali nepavykti.


Reikia:


Žemės riešutų (galima daryti ir su kitais)
Aliejaus (reguliuoti masės tirštumą)
Druskos (pagal skonį)


Gaminimo eiga:


Riešutus pasūdyti ir pakepinti apie 20 minučių.
Sudėti į blender'į ir susmulkinti. Gausis tokia biri masė.
Tada po truputį, plakant pilti alieju, kol pasidarys tirštas ir vientisas kremas.


Skanaus!


4 komentarai:

  1. Hmmm :) na, aš manau, kad riešutų kremą arba mėgsti, arba dievini :)) Aš prie pastarųjų :)Būtinai pasidarysiu, kai įsigysiu padorų blenderį.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Galbūt;) tik aš kažkaip apart savęs pačios nepažįstu žmonių, kurie jį valgytų su pasimėgavimu;D na, o aš jau pabaigiau vieną stiklainiuką, pasidariau naujo ir tas jau į pabaigą:D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikumelis, as pati jau seniai audziu minti toki krema pasigamitni, irgi prisirankiojau receptu - tik sustabdo, jog namu gamybos ji gan greitai reikia suvartoti, nes sugenda. Tu ji saldytuve laikai? Kiek ilgai isbuna?:) As tai butinai darysiu "crunchy" varianta - su riesutu gabaliukais. Dieviskas skanestas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip, tikrai dieviškas;)
    Na nepasakyčiau, kad jis greitai genda. Aš tai gal mėnesį esu užlaikius stiklainiuką ir skonis nepasikeitė. Bet visada dedu jį į šaldytuvą;)

    AtsakytiPanaikinti