2010-10-30

Mielinės bandelės su aguonų įdaru

Su nepaprastu jauduliu barbenu kompiuterio klavišus. "Aš sugrįžtu!" - sakinys, kurį dažnai tariu su džiugesio gaidele... Taip pat ir dabar. Kodėl tiek laiko nerodžiau gyvybės ženklų savo blog'e? Tiesiog jutau, kad entuziazmas rašyti išgaravo. Tačiau pamatyti komentarą "Kur dingai?" buvo kažkas nepaprasto. Šis komentaras įkvėpė vėl kurti, sugrąžino norą rašyti, gaminti, fotografuoti. Tikiuosi, kad tai netrumapalaikis pakylėjimas. :)

Sugrįžti noriu nešina didele lėkšte šiltų bandelių ir ąsočiu pieno rankose. Bandelės... Jų pilna kiekvienoje parduotuvėje, bet tik tos, kurias suminko, išlipdo artimo žmogaus rankos priverčia tave užsimerkti asikandus... Šiandien kepamų bandelių aromatas užpildė mano namus ir privertė širdį suspurdėti, nes gyvenimas - nuostabus, kai tavo ranka siekia šiltos bandelės su aguonomis...
Tešlos receptą pasiskolinau (ir pakoregavau) iš žurnalo "Virtuvės paslaptys", o įdarą dariau kaip ir aguonų vyniotinio.

pagaminti apie 16 bandelių
Reikės:


Tešlai:
75 g. sviesto
300 ml. šilto pieno
½ pakelio sausų mielių
1 l. miltų
75 g. cukraus
1 kiaušinio
2 valg. š. aguonų

Aguonų masei:
150 g. aguonų
60 g. sviesto
1 kiaušinio
⅓ stiklinės cukraus

Gaminimo eiga:

Tešla:
Į ištirpintą sviestą supilti pieną ir įmaišyti mieles.
Miltus sumaišyti su cukrumi, aguonomis ir supilti į mielių mišinį.
Užminkyti tešlą (jei labai limpa prie rankų, įberti papildomai miltų)
Tešlą uždengti ir palaikyti 40 min. šiltai, kol padvigubės.

Aguonų masė:
Aguonas užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti bent pusvalandžiui (idealiausia būtų per naktį), kad išbrinktų.
Nukošti per sietelį ir tris kartus permalti mėsmale.
Kiaušinius trinti su cukrumi, kol masė pasidarys puri.
Sviestą ištirpinti prikaistuvyje, sudėti maltas aguonas, išmaišyti ir truputį pakaitinus nukelti nuo ugnies.
Kai masė atvės, sudėti ištrintą kiaušinį su cukrumi.

Padvigubėjusią tešlą padalijame į 12 - 16 dalių.
Kiekvieną iš jų iškočiojame, bet per daug nespaudžiant, ant jo dedame daugmaž pusę šaukšto aguonų masės.
Užlenkti bandelės kraštus ir suformuoti apvalainą bandelę.
Bandeles dėti į kepimo popieriumi ištiestą ir miltais pabarstytą skardą.
Palikti šiltai apie 30 minučių.
Kepti apie 10 - 15 min. 225° C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

14 komentarų:

  1. Svarbiausia rašyti,kai norisi,o ne kuomet,atrodo,reikia..
    Sėkmės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš ir taip manau. Ačiū;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Valio!!!!nors ir nesu kulinaras,tik tavo tetis.Bet,taip daznai paziuredavau,kas pas Tave naujo sitoje svetaineje ir vis nuliusdavau nerades atnaujinimo.O,dabar esu labai laimyngas.Zinant tave,jei vel kazka gamini ir improvizuoji,reiskia VISKAS GERAI!

    AtsakytiPanaikinti
  4. kaip mielai parašei;))) ačiū!;xx džiaugiuos, kad užeini čia:) dabar tikrai dažniau parašysiu;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveikinu atradus iš naujo įkvėpimą gaminti, rašyti, fotografuoti bei dalintis :) Ir vaišinuos labai skaniai atrodančia bandele :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dėkoju už sveikinimus ^.^

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kaip smagu buvo atrasti dar vieną skanų tinklaraštį :) Man bandelę taip pat, prašyč' :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. prašom prašom, labai malonu tokius draugiškus svečius priimt;))
    jūsų tinklaraščiai nuostabūs! labai mėgstu pamaloninti sielą juos skaitydama;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. šaunu, skaniai atrodo, pabandysiu ir aš, nors esu prasta kulinarė, pasistengsiu viską padaryti kaip parašyta ir įdėti daug meilės

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai viliuosi, kad pavyks! Juk pagrindinį sudedamajį ingredientą paminėjai;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. o miltu litra ar kilograma?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai įkvėpė, kai skaičiau - teks ir man pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti