2010-05-12

Trapūs žagarėliai

Kiek jūs žinote būdų atsipalaiduoti? Kuris veiksmingiausias? Karšta, kvepianti vonia su žolelių arbatos puodeliu rankose? Puiki knyga su pyrago gabalėliu pašonėje? Sėdėjimas prie kompiuterio? Televizoriaus žiūrėjimas? Muzika? Šokis? Pasivaikščiojimas? Valgio gaminimas?
Keli iš išvardytų dalykų man suteikia palaimą, tačiau kartais (kai būna labai blogai) nesugebu jausti džiaugsmo darydama net tokius paprastus dalykus. Pavyzdžiui valgio gaminimas vienu atveju gali būti neapsakomas malonumas, o kitą sykį tai tampa tiesiog kančia. Ir taip visada... Tačiau kaip yra taip yra. Aš dažniausiai džiaugiuosi gyvenimu, bet jei jau man blogai tai nemoku apsimetinėti.
Valgymas, yra vienintelis šimtaprocentinis laimės pasiekimo būdas. Bet ir jis gali apsunkinti gyvenimą, kai nesinori priaugti papildomų kilogramų... Tačiau kartais verta užmiršti kiek kas turi kalorijų ir pasidžiaugti gyvenimu.:)
Jei jau jūs susiviliojote mano pasiūlymu, o atsidarius šaldytuvą išskrenda musė, tai siūlau pasigaminti patį greičiausią, patį lengviausią, mažiausiai produktų reikalaujantį ir labai skanų saldų patiekalą - žagarėlius. Garantuoju, šis receptas tikrai puikus. Kiek gaminau tiek džiaugiausi ir pirštus laižiausi. Receptas iš puslapio visireceptai.lt

pilnai lėkštei
Reikės:


6 tryniai
1 valg. š. cukraus
2 stiklinės miltų
½ arb. š. sodos
aliejaus virimui


Gaminimo eiga:


Trynius išsukame su cukrumi.
Sodą sumaišome su miltais.
Abi mases sumaišome ir gerai išminkome.
Iškočiojame ir išpjaustome žagarėlius.
Verdame aliejuje, arba apkepame keptuvėje aliejuje.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. aš tai žagarėlius visąlaik gamindavau iš varškės-kefyro/grietinės tešlos. bet pagal šį receptą, nujaučiu, neturėtų prisigerti aliejaus ar bent minimaliai, ane? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. esu bandžiusi gaminti iš tavo paminėtos tešlos, skanūs gaunasi, bet šie man vis vien skanesni. :)
    Šitie tikrai neriebūs gaunasi;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. as juos darau bet man tesla trupa :)
    gal cia sitam receptui kazko trugsta

    AtsakytiPanaikinti
  4. na tikrai netrūksta nieko. reikia tik labai kantriai minkyti. :)

    AtsakytiPanaikinti