2010-05-30

Shortbread'ai

Prisimenu, kai tik sukūriau savo blogą, rašiau viską tik sau, užslapstinau. Vėliau padariau jį viešą, tačiau niekam nieko nesakiau. Galų gale išdrįsau apie jį pasakyti artimiems žmonėms, paskelbiau porą receptų "52 skaniose savaitėse". Tačiau man galvoje vistiek kvirbėjo mintis, kad niekas jo neskaito. Viskas paaiškėjo tik tuomet kai įsidėjau "flag counter'į" ir pamačiau, kad visgi čia užsuka žmonės. Nežinau ką jie čia veikia: skaito, pažiūri nuotraukas, bando receptus. Tačiau man smagu, kad bent akį užmeta. :) Prieš kelias savaites sukūriau savo blogo feisbukinį variantą. Kol kas esu juo nusivylusi, nes įstojo tik draugai. Kaip bebūtų, aš jau nebesijaučiu tokia vieniša šiame puslapyje ir tuo džiaugiuosi. :)
Vakar nusprendžiau pasigaminti pačių skaniausių sausainių - shortbreadų. Tai tradiciniai škotiški sausainiai, kurių apstu tiek Škotijoje tiek visoje Didžiojoje Britanijoje. Lietuvoje jų galima įsigyti "Marks & Spencer" parduotuvėje (g9). Apibūdinti juos man yra persunku... Jie tirpsta burnoje, jie saldūs, birūs ir tiesiog tobuli! Jei dar neragavote tikrai siūlau pabandyti. Juoba, kad pasigaminsite juos greičiau, nei nuvažiuosite į "M&S". Receptas paimtas iš allrecipes.com

25x17 dydžio formai
Reikės:


1 1/2 puodelio miltų
1/3 puodelio cukraus
170 g. sviesto (šalto, supjaustyto kubeliais)

Gaminimo eiga:

Visus ingridientus sumaišyti (geriausia tai padaryti virtuviniame kombaine).
Kepimo formą ištepti riebalais ir iškloti tešla.
Kepti 180º C temp. orkaitėje apie 40 min., arba kol pagels.
Išėmus formą apvožti (masė iškris) ir truputį atvėsinti.
Supjaustyti norimo dydžio sausainėlius.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. Na va, ką tik išsikepiau. Ne visai tokie, kaip iš M&S, bet irgi labai skanūs.:) Nesitikėjau, kad taip lengvai galima pasidaryti shortbread'us.:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na taip, šiek tiek skiriasi. Bet man tai jie puikūs! apie kainos skirtumą jau net nekalbu:)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Manau, kad reikia įdėti druskos - tada bus panašiau

    AtsakytiPanaikinti