2010-05-26

Karštas šokoladas

Šiandien buvau Užupio gimnazijoje į kurią jau koks mėnesis svajoju pereiti, tačiau paaiškėjo, kad mano norams nelemta išsipildyti. Deja. Pasiūlė man pereiti į Salomėjos Nėries gimnaziją, tačiau ten irgi visokios atrankos ir pan., o man norisi konkretumo. Pakeliui namo, man pasidarė labai liūdna, nes aš supratau, kad myliu savo klasę, kiekvieną nušiurusią kertę, aprašytą suolą, girgždančią kėdę, langus, pro kurios vėjas švilpia ir bendraklasius, nuo kurių kartais skauda galvą... Manyje vyksta kova, tarp noro atrasti kažką naujo, ir noro ir toliau sėsliai gyventi. Galų gale, gyvenimas toks ilgas ir problemos, kurios dabar kvaršina man galvą kada nors išblanks tarp tikrų, gyvenimiškų bėdų.
Visą dieną svajojau, kaip grįšiu namo, pasidarysiu karšto šokolado ir žiūrėsiu "Draugus". Šis akcentas ir buvo pats geriausias šią dieną. O dabar puolu prie kompiuterio, ir vėl naujos mokyklos paieškos. Pavargau.

1 puodeliui
Reikės:


75 g. juodojo šokolado
250 ml. pieno
1 kiaušinio trynys
25 ml plaktos grietinėlės


Gaminimo eiga:

Šokoladą sulaužome į gabalėlius.
Į puodą įpilame šiek tiek vandens ir užverdame.
Į verdantį vandenį įdedame kitą karčiui atsparų indą (kurį vėliau būtų lengva išimti nenusideginant) ir sudedame į jį šokoladą.
Kai šokoladas ištirpsta, supilame pieną ir kelias minutes pakaitiname, kol šokoladas išsimaišys.
Palikti atvėsti.
Kai atvės įdedame trynį ir išmaišome.
Vėl pakaitiname apie dvi minutes, prižiūrint, kad neužvirtų.
Išpilame šokoladą į puodelį ir uždedame plaktos grietinėlės.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. o tu gal vzg mokaisi? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ne:)
    aš Versmės vidurinėj, Lazdynuose. Bet dabar ją nori padaryti mokama, tai pagalvojau, kad kam man trenktis į kitą miesto galą (nes šiaip Žirmūnuose gyvenu) ir dar mokėt 30Lt į mėnesį:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Užjaučiu dėl mokyklos. Man net baisu pagalvoti, kas bus kai mano vaikai užaugs...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip, taip... Lietuvoje vidurinis mokslas nė velnio nėra nemokamas. Pratybos, visokie kopijavimai, klasės remontai, klasės fondas - pinigai, pinigai... Žinau, kad kai kurie tėvai, neina į klasės susirinkimus vien dėl to, kad neturi pinigų visokioms rinkliavoms. Apmaudu. Bet išsiversti galima, tik reikia labai atidžiai rinktis mokyklą;)

    AtsakytiPanaikinti