2012-05-31

Trinta bulvių sriuba su lašiša

Kaip neramu, kai suvoki, jog ryt lietuvių kalbos valstybinis brandos egzaminas, kurį teks laikyti... Tačiau žinau, kad beveik nieko nepakeisiu per vieną vakarą. Todėl kelis kartus peržvelgiu per 12 metų sukauptą informaciją galvoje ir sąsiuvinio lapuose. Jaučiu tą nerimą, jaučiu. Nuo jo vargiai kur įmanoma pabėgti ar pasislėpti.
Kad bent kažkas suteiktų, taip trokštamo malonumo, išsiviriau sriubytės. Ją valgydama nustūmiau įkyrias mintis šonan. Ši sriuba tikrai labai skani ir greitai pagaminama.

3 porcijoms
Reikės:


4 puodelių vandens
6 vidutinio dydžio bulvių
1 svogūno
3 lauro lapų
1 arb. š. druskos
¼ arb. š. pipirų
100 g. rūkytos lašišos
šlakelio aliejaus
trijų žiupsniu smulkiai supjaustytų krapų
200 ml grietinėlės


Gaminimo eiga:

Į puodą supilti vandenį, sudėti nuluptas ir nedideliais gabalėliais supjaustytas bulves, bei svogūną.
Suberti lauro lapus, druską, pipirus ir užvirti.
Virti apie 10 min., arba kol išvirs bulvės.
Lauro lapus išimti ir išmesti, o visa kitą susmulkinti su blenderiu.
Keptuvėje ant aliejaus pakepti juostelėmis supjaustytą lašišą.
Į lėkštes supilstyti sriubą, uždėti lašišos, įpilti grietinėlės ir apibarstyti krapais.


Skanaus!








3 komentarai:

  1. Labai skani sriubyte, viena mano megstamiausiu, vietoj svogunu galima pora naudot, mano nuomone siek tiek subtilesnis skonis gaunasi :) o lasisos galima ir nekepti, idejus i karsta sriuba, ji per 30 sekundziu isverda :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai gražiai atrodo sriubytė :) Kaip egzaminas praėjo?

    AtsakytiPanaikinti
  3. aha, galima įvairiai varijuoti su šia sriubyte ;))

    dėėkui ;} egzaminas praėjo visai neblogai, tačiau rezultatas parodys kaip yra ištikrųjų.

    AtsakytiPanaikinti