2010-05-31

Paprastas obuolių pyragas

Vakar buvo mano močiutės Gimtadienis. Ji paprašė iškepti pyragą. Žinoma, galėjau pagaminti kažką šventiškesnio nei obuolių pyragas, tačiau žinant kaip jį mėgsta senelis ir kaip paprastai ir be rūpesčių jis transportuojamas nusprendžiau kepti jį. Šis pyragas yra nuostabus tuo, kad dar nė karto nėra man nepavykęs, o aš jį gaminau jau daugiau nei dešimtį sykių. Receptas paimtas iš dansukker lankstinuko. Svečių jis buvo greitai sudorotas ir nurungė pirktinį medaus tortą. :) Šiaip atšventėme labai linksmai ir gražiai. Visi džiaugėsi puikiu oru, žydinčiom gėlėm ir skaniu maistu.
Šį pyragą paruošti užima labai mažai laiko ir sąnaudų. Beje, tai buvo pirmasis mano obuolių pyragas. :) Pirmą kartą dariau jį kekso formoje (nes tik ją teturėjau), labai bijojau, o rezultatas buvo patižęs, nes forma visiškai nepritaikyta tokiam pyragui, bet dievaži jis vistiek buvo velniškai skanus... :D

formai
Reikės:


200 g. sviesto
270 g. cukraus
2 kiaušiniai
360 g. miltų
3 arb. š. kepimo miltelių
2 arb. š. vanilinio cukraus

4 dideli rūgštūs obuoliai
90 g. cukraus
100 ml. vandens

1 arb. š. cukraus pudros
1 arb. š. cinamono


Gaminimo eiga:

Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį.
Į šią masę persijoti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
3/4 tešlos iškloti kepimo formą, o likusią padėti į šalį.
Obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis.
Į puodą supilti vandenį, jame ištirpinti cukrų ir suberti obuolius.
Troškinti kol obuoliai suminkštės.
Gautą obuolių masę supilti į tešla išklotą kepimo formą.
Ant viršaus uždėti likusią tešlą (galima kočioti juosteles, užtarkuoti ar pan.)
Kepti 175° C orkaitėje apie 30 min.
Ant atvėsusio pyrago užbarstyti cukraus pudros ir cinamono mišinį.


Skanaus!

5 komentarai:

  1. Atrodo gerokai sukrites pyragas...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal šioj nuotraukoj jis kristelėjęs. Šiaip labai daug kartų kepiau, tai viskas gerai būdavo. Kai kitąkart kepsiu, tai pakeisiu nuotrauką.;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikiausiai pavyks ir nekepant obuoliu, jau isbandyta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. puikumėlis! tuomet šis pyragas dar greičiau ir lengviau pagaminamas :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Great website. A lot of useful info here. I am sending it to some pals ans also sharing in delicious.
    And naturally, thank you for your effort!

    My website :: Mathew Isaac

    AtsakytiPanaikinti