2010-05-21

Grietininiai ledai su šokolado gabaliukais ir riešutais

Be abejonės: ledai - tai Italija. Tačiau aš šiek tiek nusivyliau ledais Italijoje. Ir aplamai, Italijoje, kaip ir visame pasaulyje, komercija yra aukščiau visko. Net aukščiau tradicijų. Skaniausi mano valgyti ledai buvo Vienoje. Be to, jie kainavo tik 1€, o nusidriekusi eilutė rodė, kad čia neeilinė ledainė. Asortimentas - beribis. Pardavėja, paklausta kurie skaniausi jai, nurodė kažkokius su kriaušių uogiene. Jie buvo puikūs. Gailiuosi, kad apsiribojau viena porcija, manydama, kad atsivalgysiu jų Italijoje. Nors, ir Italijoje siaubiau gelaterijas.. :))) Ledai man asocijuojasi su vasara ir vaikyste, kai sukrapščiusi baltų centų bėgdavau pirkti porcijos ledo.
Kažkada sumaniau pasigaminti ledų namie. Buvo man gal kokie 12-13 metų, susiradau receptą dansukker.lt puslapyje ir sumarmalinau visai pakenčiamus ledus. Tiesa, nepavyko jų padaryti žaliosios arbatos skonio (kokius valgiau japonų restorane), jie buvo šiek tiek vandeningi (nes kamera primaurojus ledų buvo), tačiau aš visvien jais labai džiaugiausi. Beje šie ledai pagaminti pagal tą patį receptą, tik ranką jau "atmušiau". :)

4 porcijoms
Reikės:


2 kiaušinių
100 g. cukraus
300 ml. plakamosios grietinėlės
50 g. skaldytų riešutų (puikiai tinka migdolai)
50 g. šokolado gabalėlių


Gaminimo eiga:


Kiaušinių trynius gerai išplakame su cukrumi ir įmaišome šokoladą, bei riešutus.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų.
Grietinėlę išplakti iki tirštos konsistencijos.
Visas tris mases lengvai sumaišyti.
Supilti į dubenėlį, gerai uždengti ir pastatyti į šaldymo kamerą.
Stingdinti apie 5 valandas.
Prieš patiekiant ~0,5 val palaikyti išėmus iš šaldiklio.


Skanaus!


2 komentarai: