2010-03-02

Biscotti

Kai namai pakvimpa kepančiais kepiniais aš pradedu beprotiškai džiaugtis gyvenimu. Kai ištraukiu iš orkaitės pyragą, sausainius, bandeles... mano širdis apsąla... Riekiant karštą duoną net rankos sudreba iš džiaugsmo. Joks pirktinis gaminys (dažniausiai) neprilygsta naminiam, kurio sudėtį mes galime koreguoti pagal poreikius ir į kurį visą savo 'širdį' sudėjom... Šįkart tai buvo itališki sausainiai (lietuviai greičiau pavadintų džiūvėsėliais) - biscotti. Šiandien jie man puikiai tiko prie popietinės espresso.

Reikės:

260 g. miltų
1/2 arb. š. migdolų esencijos
3 kiaušiniai
130 g. cukraus pudros
žiupsnelis druskos
5 g. kepimo miltelių
250 g. įvairių džiovintų vaisių ir/ar riešutų

Gaminimo eiga:

Kiaušinius gerai išplakame, įpilame migdolų esencijos, įberiam druskos.
Po truputį įmaišome cukraus pudrą ir dar paplakame.
Pilame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome.
Sudedame vaisius ir/ar riešutus, išmaišome.
Dedame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir suformuojame plokčią, keturkampį kepalą.
Kepame orkaitëje apie 1 valandą 150oC temp.
Išimti iš orkaitės ir kelias minutes palikti atvėsti.
Suraikyti ir sudėjus į skardą apkepinti orkaitėjė iš abiejų pusių po dešimt minučių.


Skanaus!


2 komentarai:

  1. hmmm, idomu... aš kepu tik 30 minučių 180 C temperatūroje, po to traukiu lauk, suraikau ir dar pakepu riekutes 15 minučių... o lengvai susiraikė po valandos kepimo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. turbūt tas 30oC daug reiškia. kitą kartą pabandysiu taip kepti. nes valandą kaitinti orkaitę labai neekonomiška:) aš irgi apkepinau tik žioplė pamiršau parašyt, nes pripratus receptą pabaigti "kepti tokioje temp tiek ir tiek";D
    o raikėsi tai tikrai be jokių nesklandumų ir skonis pasakiškas:)

    AtsakytiPanaikinti