2010-02-28

Trapūs sviestiniai sausainiai

Mano nuotaika virtuvėje - labai nepastovi. Kartais neriuosi iš kailio tris valandas, kad gimtų kažkas naujo ir nepaprasto. Kartais nesinori, net į virtuvės pusę pažiūrėti. O retkarčiais norisi kažko paprasto, išbandyto ir lengvai pagaminamo. Būtent tokie ir yra šie trapūs, gardūs sausainėliai. Gamindama juos niekada netenka nerimauti, kad mane aplankys panelė Nesėkmė. ;)

Reikės:
500 g. miltų
300 g. minkšto sviesto
200 g. cukraus pudros
2 kiaušiniai
0,5 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilio cukraus


Gaminimo eiga:

Miltus, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius persijoti į dubenį ir sumaišyti.
Plaktuvu sviestą išmaišyti iki kreminės masės.
Po truputį, plakant pilti miltų mišinį, įmušti kiaušinius ir vėl pilti miltų mišinį.
Kai masė susimaišo įdėti ją į šaldytuvą 20 minučių.
Tada plonai iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Išpjaustyti norimas sausainių formas ir sudėti į miltais pabarstytą skardą.
Kepti apie 15 min. 180oC temp. orkaitėje.


Skanaus!

2 komentarai:

  1. Aš irgi labai panašius kepu - nerealiai skanu tokie paprasti sausainukai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visi kepa panašius, bet kiekvienas vis kitaip - žavu:)

    AtsakytiPanaikinti