2010-06-04

Kaspinėliai su lašiša ir grietinėle

Šis receptas priklauso gidei, kuri mus lydėjo Italijoje ir kuriai esu labai dėkinga už entuziazmą ir pastangas užkrėsti meile šiam kraštui. Manau jai pavyko. Nors Paryžius man patiko nemažiau nei Roma.:)
Pagaliau oras šiek tiek atvėso. Taigi ir prie viryklės galima pasisukinėti, nes kai labai karšta, tai labiau norisi atidarinėti šaldytuvo dureles, nei orkaitės.:))
Ši pasta tikrai labai skani ir verta dėmesio. Ir aplamai makaronai man yra gėėris. Juos galima paruošti greitai ir skaniai. Kaip ir kokius blynus - variacijų begalybės. Taigi šiandien atidaviau pagarbą būtent jiems. :)

2 porcijoms
Reikės:


200 g. kaspinėlių formos makaronų
100 g. lašišos (šaltai rūkytos)
1 aštrioji paprika
4 skiltelės česnako
200 ml. plakamosios grietinėlės
alyvogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Užkaičiame vandenį makaronams (toliau makaronus gaminti pagal instrukciją ant pakuotės).
Papriką perskrodžiame, išimamame sėklas, supjaustome mažais gabalėliais.
Česnako skilteles nulupame ir perpjauname pusiau.
Į įkaitusią keptuve pilame aliejų, dedame česnaką, papriką ir apie minutę pačirškiname.
Česnaką išimame ir į keptuvę dedame lašišą.
Pakepiname, nuolat pamaišydami apie 2-3 min.
Tada į keptuvę dedame išvirusius makaronus, viską pamaišome ir išjungiame ugnį.
Išplakti grietinėlę.
Pastą įdėti į lėkštę, o ant viršaus užkrėsti plaktos grietinėlės.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą