2012-04-03

Stiprinamoji arbata

Na ką, ryt manęs laukia pirmasis išbandymas. Kažkaip po truputį nuslūgo paniška baimė ir liko tik nežymus nerimas. Tačiau žinau, kad ryt ryte mane vėl užvaldys emocijos. Tikrai bijau tos įskaitos... Ak, kaip svajoju apie nerūpestingas atostogas... Žinau, kad beliko 2 dienos ir galėsiu jomis mėgautis! Žinoma, jei išlaikysiu įskaitas.

Šiandien vėl leidau popietę gerdama skanų ir suteikiantį jėgų gėrimą. Mano turimoje knygoje "Arbata" ji įvardinta kaip "Stiprinamoji". Ši arbata ypatingai turėtų patikti tiems, kurie mėgsta anglišką juodą arbatą su pienu, tačiau nori išbandyti kažką naujo.

1 puodeliui arbatos
Reikės:


250 ml pieno
2 arb. š. juodosios arbatos
1 kiaušinio trynys
1 arb. š. medaus


Gaminimo eiga:

Dalį pieno supilti į puodelį ir pastatyti į šalį.
Likusį pieną užvirinti ir juo užplikyti arbatžoles.
Arbatą palaikyti uždengus apie 3 min.
Kiaušinio trynį išplakti su medumi iki putų (naudojant mikserį arba rankinį plaktuvą).
Trynio plakinį po truputi pilti į šaltą pieną nuolat plakant.
Galiausiai supilti nukoštą arbatą.


Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą