2011-01-29

Vanilinė Caffe Latte

Sveiki, mano mieli skaitytojai! Pagaliau keliuosi iš žiemos miego... Kaip meškutė išlendu iš guolio, prasikrapštau apsiblaususias akis, nusižiovauju ir, žinoma, iškart lekiu valgyti! O pavalgiusi galiu pasimėgauti kitokia kava nei kasdien. Kasdien geriama kava yra puiki, bet kartais (būtent - tik kartais) norisi kažko kito.
Kreipiuosi į jus, gerbiami KOFEMANAI: kokią kavą geriate kasdien? Kokiu paros metu? Gal kokių tradicijų laikotės? Man viskas įdomu. Kava man yra tam tikra dienos pradžios ceremonijos dalis. Aš ryte slėginiu aparatu pasigaminu daug juodos kavos, supilu ją į savo nešiojamą puodelį, įsidedu cukraus, daug pieno su puta ir nešuosi į mokyklą. Nes nenoriu skubėti. Noriu mėgautis. Ir man visai nesvarbu, kad žmonės kalba apie tai, jog priklausomybė nuo kavos yra blogai. Galėčiau jos atsisakyti, pakeisti arbata. Tačiau nematau prasmės. Kam atimti iš savęs malonumus? Juk po vieno, savo mylimiausio "Ratatouille" puodelio šio gėrimo, aš pasijuntu laimingiausiu žmogumi pasaulyje... TEGYVUOJA KAVA! TEGYVUOJA PAGUNDOS!
Šis kavos gėrimas labai primena karštą šokoladą. Receptą radau knygoje "Cooking with jus four ingredients". Jis saldus ir greitai pagaminamas. Jei nemėgstate labai saldžiai patarčiau dėti mažiau vanilinio cukraus ir/ar šokolado.

1 asmeniui, kuris nori daug kavos gėrimo arba 2, kurie nori tik pagurkšnoti
Reikės:


350 ml. pieno
125 ml. stiprios juodos kavos
3 valg. š. vanilinio cukraus
50 g. juodo šokolado


Gaminimo eiga:


Pieną užvirinti puode.
Kai užvirs ⅓ pieno nupilti į kitą puodą.
Į tą ⅓ supilti kavą.
Didesniąją dalį pieno vėl užvirinti, supilti vanilinį cukrų ir nukėlus nuo ugnies sudėti šokoladą.
Išmaišyti iki tolygios masės, jei šokoladas netirpsta galima dar pakaitinti.
Supilti kavos ir pieno mišinį į šokoladinį mišinį ir gerai išmaišyti.


Skanaus!

7 komentarai:

  1. Vau, koks sutapimas, aš šiandien irgi netradicinę kavą sau dariausi. :)
    O šiaip dažniausiai kavą geriu vieną- du kartus per dieną. Mokykloje, po trijų pamokų ir/ar namie penktą valandą vakaro. Vis tą pačią: du šaukšteliai juodos kavos su trupučiu cinamono ir kartais pienu.Svarbiausia be cukraus. O jei dar kokių riešutukų ar saldainį turiu tai išvis super. Taviškė tikrai skaniai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš seniau gerdavau kavą su daug daug pieno, ir dar keliais šaukštais kondensuoto pieno, taigi visi aplink sakydavo, jog aš labiau pieną su kava geriu, negu kad kavą su pienu ;)
    tačiau pastaruoju metu pieno kiekis buvo eliminuotas, ir teliko tik kondensuotas (be kurio kava tiesiog neįmanoma) ir didelė didelė puta ant viršaus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip įdomu skaityti kokią kavą geriate!
    Kotryna, man irgi saldainis prie kavos suteikia dar didesnį džiaugsmą. Ačiū;) Beje, šaunus taviškis blogas. Labai gražiai moki sufokusuoti nuotraukose;)
    Madmoiselle, oo aš iki šiol mėgstu tą pieningą kavą! kondensuotas pienas yra liuks! ir puta... P.S. labai patinka aprašymai ir foto taviškiame bloge!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Onute, ačiū :) Man tavo blog'as irgi patinka. Ypač aprašymai. Pamenu, kai atradau "Mažas pagundas" tai per kartą visus aprašymus perskaičiau. Atrodo ir nieko ypatingo, bet kažkokį užkaminantį cinkelį turi. Nedink daugiau ilgam. Prašau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū tau labai labai! Neapsakomai miela kai blog'eriai tokie draugiški. Stengsiuosi nedingt;) bent jau tokiems ilgiems tarpams...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Onut,tu kaip visada nuostabi,o tavo gardumynai dar nuostabesni;****

    AtsakytiPanaikinti