2010-04-18

Pieniška duona

Ech, kaip puiku gyventi pavasarį... Šeštadienį dalyvavau „darom“ ir netikėtai susitikau su seniai matyta drauge. Šiukšles rinkome apie valandą, žmonės lyg pamišę (gerąją prasme:) krovė visokias „gėrybes“ į maišus ir draugiškai šnekučiavosi. Svarbiausia yra tai, kad čia nėra jokios prievartos ir visa tai daroma iš širdies. Na, o vakare sumaniau išsikepti duonos, nes jau seniai namučiai šviežios duonelės kvapą užmiršo. O kadangi esu labai ekonomiška tai sumaniau nušauti du zuikius vienu šūviu ir kartu sudalyvauti „52 savaitėse“. :D
Taigi mano duonkepė sumaišė, pakildino ir iškepė nuostabiąją pienišką duoną. Ji labai skani paskrudinus. O jei dar su sviestuku ir uogiene tai ji, garbės žodis, tiesiog verčianti iš koto...

1.5 lb kepaliukui (0.68 kg)
Reikės:


1 1/8 puodelio pieno
3 puodeliai miltų
1 arb. š. druskos
3 valg. š. cukraus
1 ½ arb. š. sausų mielių


Gaminimo eiga:

Visus ingredientus sudėti į duonkepę ir kepti rėžime „Basic“, arba: maišymas-kildinimas-maišymas-kildinimas-kildinimas-kepimas.


Skanaus!


P.S. Vienas puodelis – 240 ml

2 komentarai:

  1. Sveiki,

    o arbatinis šaukštelis čia standartinis, su kuriuo valgome? Nes mano duonkepėje yra įdėtas šaukštelis su arbatinio bei valgomojo šaukšto matavimo įrankiu. Todėl būtų įdomu žinoti kiek gramų reikėtų dėti, kad duona gerai pakiltų ir iškeptų. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. sveika,:)
    aš naudoju arbatinį šaukštelį, kuris buvo pridėtas prie duonkepės. Jis turėtų būti standartinio dydžio, tad gali drąsiai dėti pagal tą kuris buvo su duonkepe, nes aš visada savąjį naudoju, ir dar niekad nebuvo kas nors nepavykę.;)

    AtsakytiPanaikinti